Toisin kuin vesi- tai kuivajää se koostuu useista orgaanisista komponenteista sekoitettuna veteen.
Sekoituksessa tapahtuva reaktio tuottaa ”esikiinteän” geelimäisen hyytelön, jolla on neutraali pH, eikä se ole myrkyllinen. Tuote on ympäristöystävällinen ja hajoaa luontoon.
Geelijäätä saa eri lämpötila-alueille:
BR -1 C Jääkaappikylmä – Retkikäyttöön, elintarvikkeet ja juomat säilyvät kylmänä.
R -12C/-15 C Pakastekylmä – Pakasteiden, jäätelön ja muiden normaali pakkasta vaativiin, laboratorio-, lääke-ja elintarvikekuljetuksiin.
Y -23 C – Korvaa kuivajään – Soveltuu hyvin tieteelliseen työskentelyyn ja suurta kylmätehoa vaativiin kuljetuksiin ja säilytykseen.
Geelijäällä on lukemattomia käyttömahdollisuuksia:
- Retki käyttö sekä kesämökillä jääkaappina tai pakastimena
- Kalan ja muiden herkkien elintarvikkeiden kuljetuksiin
- Elintarvikkeiden kylmäkuljetuspakkauksina
- Kukkien kuljetus ja säilytys
- Laboratorionäytteiden kylmäkuljetukset
- Laboratoriotyöskentelyyn ja tutkimukseen
- Farmaseuttiseen käyttöön
- Hydrotermia/Terapiakäyttöön